Як правильно вибирати зимове взуття.

Як правильно вибирати зимове взуття.

Ось вже і похолодало, хоч ще й не зима, але пора вже замислитися про теплі речі, наприклад, про зимового взуття. Кожен сезон ми ходимо на ринок або в магазин, вибираємо чоботи, здавалося, так часто ми це робимо, але мало хто знає, як правильно вибрати хорошу і якісне взуття. 

Все про зимового взуття 

До покупки зимової взуття треба підходити з тими ж вимогами, що і до будь-якої іншої. Привабливий дизайн - це перше, на що ми звертаємо увагу. Але не варто забувати, що якість виготовлення і комфорт - більш важливі моменти для тих речей, які ми носимо щодня. 

Конструкцію всьому взутті можна умовно розділити на дві частини - нижню (підошва) і верхню. Підошва зимового взуття традиційно вищою, і в основному без каблука. Навіть якщо він присутній, то значно менший, ніж на літнього взуття. Малюнок на підошві покликаний протистояти ковзанню, тому, чим більше різні виступи, тим впевненіше ви будете себе відчувати. Хоча це питання досить проблематичний при покупці витончених жіночих чобітків. 

Матеріал підошви може бути будь-яким: гума, поліуретан, полівінілхлорид - всі вони водонепроникні і досить довго носяться. Головна перевага гумової підошви - краща якість зчеплення, зимове взуття з такою підошвою менше ковзає. З якого б матеріалу не була підошва зимового взуття, комфортно ходити буде тільки в тих черевиках і чоботях, які легко згинаються. Тільки не треба, як це люблять робити деякі, для перевірки згинати взуття буквально навпіл. Достатньо, щоб у підошви зимового взуття був м'який хід до згину на прямий кут. 

Обов'язково треба перевірити якість кріплення підошви з верхньою частиною. Зимове взуття може бути литий, посаджена на клей або прошита нитками. Що ж тут важливо і як переконатися в якості? Гарний спосіб перевірити - вздовж всієї лінії з'єднання відігнути верхню частину, якщо взуття прошита, то нитки повинні щільно стягувати рівний шов по всій довжині. Якщо використовується клейове з'єднання, то ніде не повинно бути патьоків клею. 

Що необхідно знати про матеріал взуття 

У виробництві зимового взуття використовується як натуральна шкіра, так і шкірозамінники. Без всякого сумніву, найкращим матеріалом в усі часи вважалася натуральна шкіра. Вона дуже добре приймає форму ноги, добре дихає, в шкіряному взутті набагато тепліше. Зимове взуття зі шкірозамінника по зовнішнім виглядом не поступається натуральній шкірі, але відносно швидко з'являються зморшки в місцях згину, або, що ще гірше, може потріскатися на сильних морозах. 

Буває, що носок і задня частина чобота робиться з шкірозамінника, а вся інша частина - з натурального шкіри. Продавці не завжди про це попереджають, відрізнити штучну шкіру можна - вона більш холодна на дотик. 

У внутрішній частині також використовуються як натуральні матеріали (овчина, хутро), так штучні. Природно, в зимового взуття з підкладкою з натуральних матеріалів вашим ногам буде тепліше. Штучне хутро можна відрізнити по характерному блиску, натуральний ж не сильно блищить. Але якщо штучне хутро трохи гірше натурального, то синтетичний взагалі не рекомендується. 

Але, навіть купивши якісну зимове взуття, ви від неї відмовитеся, якщо неправильно підібраний розмір. У тісного взуття ноги будуть втомлюватися і швидко замерзати.


Крім того, при щільно сидить нозі буде швидко зношуватися хутряна підкладка. У зимового взуття повинне залишатися невеликий простір між ногою і матеріалом. Тому часто рекомендують купувати взуття на розмір більше, але й тут можна перестаратися. Дуже вільне взуття незабаром розтоптується. 

І, звичайно ж, в якісного взуття не повинні промацуватися шви, інакше ви просто непомітно для себе натрете ноги. Також бажано оглянути поверхню під устілкою - ніяких складок, а тим більше виступаючих цвяхів не повинно бути. 

І обов'язково перед покупкою приміряйте взуття. Іноді зустрічається такі недоліки як різна довжина окремих елементів на правому або лівому чоботі. 

Чоловіча зимове взуття 

Для чоловіків найчастіше виникає проблема з пошуком взуття підходять під стопу розмірів. У колекціях чоловічий зимового взуття, що виготовляються в країнах Європи, як правило, використовується вузька колодка. Тому таке взуття не підходить тим, у кого стопа ширше звичайного. У таких випадках можна порекомендувати купити зимове взуття на розмір більше і додатково підкласти ще одну устілку. 

Якщо є можливість, загляньте під устілку. Добре закріплений каблук тільки той, що тримається як мінімум на одному шурупі і п'яти цвяхах. 

Наскільки високо взуття буде закривати ногу, вибір залежить від ваших кліматичних умов. За дизайном переважає зимове взуття з тупим закругленим носком. Але, якщо постаратися, можна знайти і щось відповідне з більш гострим носком. 

Жіноча зимове взуття 

Традиційно наймоднішою жіночим взуттям вважаються чобітки. Важливо, щоб вони не були тісними, особливо в області гомілки і згину стопи. Тому рекомендується купувати жіночі чобітки зі шнурівкою. Якщо ж вам сподобається модель із застібкою "блискавка", то слід перевірити, наскільки вона добре працює, чи не потрапляє в неї хутряна підкладка. 

Ще одна тонкість, що стосується модельної зимового взуття - це підбори. Крім того, що високий каблук несприятливо впливає на саму стопу, в такій зимового взуття більше шансів посковзнутися взимку. І тим більше не варто купувати зимові чобітки на шпильках. У першу чергу не рекомендується купувати зимове взуття з пластмасовим каблуком. При покупці перевіряйте, наскільки надійно каблук закріплений. Натисніть на підйом, якщо при цьому каблук зміщується назад, то відмовтеся від покупки. 

Дитяча зимове взуття 

Дитяче взуття, як зимова, так і літня в першу чергу повинна бути безпечною. Хоча підошва на зимового взуття і робиться товстої, але все-таки повинна бути м'якою. При примірці можете попросити свого дитини перекотитися з п'яти на носок і подивитися, наскільки легко йому це дається. Для правильного розвитку ніг для дітей купується взуття на виріст, яка сидить вільно, але не бовтається. 

Пам'ятайте, що зимове взуття порадує вас довгої службою тільки у випадку правильного і регулярного догляду за нею. Тому відразу придбайте спеціальні засоби для догляду. Дотримуючись всіх рекомендації ви зможете вибрати найкращі чобітки. Вдалої покупки! 

Відгуки

2023-03-15 11:13:48

2023-02-24 20:48:09

NOneme
2017-11-06 17:43:33

NOneme

Залишити відгук

Оцінити
Відправити
Повернутися до всіх новин

Нові

ЯК НАС ЗНАЙТИ?

Головний офіс знаходиться
в м.Львів, вул. Городоцька 286б

ТЕЛЕФОН

(097) 097 93 77